Biz soğanı bile bölüşürüz emmoğlu!

BİZ SOĞANI BİLE BÖLÜŞÜRÜZ EMMOĞLU! (Mutlaka okuyun Emmoğlu!)
Süleyman Demirel başbakan... Adana'ya bir açılışa gelmiş. Bir halk ozanı başbakana "hoş geldiniz" nakaratlı bir deyiş söylüyor. Başbakan hazırlıklı gelmiş. Hemen cebinden bir küçük altını çıkarıp halk ozanının döşüne iliştiriyor. Lakin ötede bir de davul zurnacı var ki... ortalığı yıkıyorlar. Başbakanın verdiği bahşişi de gördüler ya... Onları kimse tutamıyor. Başbakan, koruma müdürü Şükrü Çukurlu'yu yanına çağıyor ve 20 lira veriyor. 10 lirasını davulcuya ver, 10 lirasını da zurnacıya diyor. O vakitler bir küçük altın da 10 lira falanmış. Şükrü Çukurlu gidiyor, davulcunun cebine 20 lirayı koyuyor. Demirel bu durumu görüp Çukurlu'yu tekrar yanına çağırıyor.
-Yanlış yaptın, şimdi bunlar parayı bölüşemezler. On lirasını al zurnacıya ver diyor. Çukurlu da davulcunun yanına varıp cebinden 20 lirayı alıyor. O sırada davulcu, Çukurlu'ya soruyor:
-Ne yapıyorsun Emmoğlu? Çukurlu:
- Bahşişin hepsi sana değil. Başbakan bahşişi bölüştürmemi istedi. Davulcu diyor ki Çukurlu'ya: -Başbakanına söyle, bizi Meclis'tekilerle karıştırmasın. Biz bir baş soğanı bile bölüşmeden yemeyiz emmoğlu'
(Aziz milletimizin milli hasletidir. Biz ekmeğimizi, soğanımızı, katığımızı bölüşürüz.)
(Emir Kalkan Ağabey anlattı bu fıkrayı ve ben de çok beğendim.)

Yorumlar