Başarı Sevmekle Başlar

Başarının hikayesi öyle kolay değil. Kitaplar da yazılsa, yüzlerce, binlerce yazı ortaya konsa yine de zor.
Başarı, insanın özünde, çekirdeğinde saklı… Oracıkta öylece duruyor.
Ya bu çekirdeği çıkartır, toprakla buluşturur, yeşertir, büyütürsünüz ya da oracıkta öylece kalıverir.
Önce bir karar vermek lazım. Ya hayatınızın başrolünü oynayacaksınız ya da başkasının başrol oynadığı bir oyunda yardımcı rollerden birini veya figüranlığı kapacaksınız.
Yani hayatta insanın önünde iki rol var:
Ya tozu dumana katacaksınız ya da tozu dumanı yutacaksınız.
İnsanın özünde bir çekirdek var demiştik. O çekirdeği, yeşertmek, büyütmek sabır istiyor, çok büyük emek istiyor, biteviye bir çalışma istiyor. Önce karar verin, siz de böyle bir irade var mı?
İrade, insanın içindeki en büyük güç… Sabırla birleşiyor, çalışkanlıkla perçinleniyor.
Doğru zamanı seçmek, doğru zamanda doğru yerde olmak da işin püf noktaları…
İçinizdeki tutku, atılganlıkla birleşmek zorunda…
Sebat ve kararlılığınız, ileriyi iyi görmek ve yarınları okumak üzerine aldığınız kararların arkasında durmalı… Ayrıca, ilkeli, namuslu ve dürüst olmak başarının niteliği üzerindeki en büyük cazibe ayarlarıdır.
Başkalarının başarı hikayelerini siz yeniden yaşayamazsınız, siz ancak kendi başarı hikayenizi kendiniz yazabilirsiniz. Şartlar değişir, ortam değişir, hayat değişir ama başarı hikayeleri hep yenilenir durur. Öyleyse siz yeni bir başarı hikayesi yazmalısınız.

Her neredeysen ve her ne işi yapıyorsan fark etmez, yaptığın işi en iyi kendin yapıyorsan ve bunu başkaları söyleyebiliyorsa, sen gerçekten büyük insansın.
Yok eğer, kendini o yüksekliğe layık görmemiş ve gerekli çabayı da harcamamışsan, sen kendini layık gördüğün yerdesin demektir.
İnsan, kendi düzeyini kendi belirler.
İnsanlar, çoğunlukla hayatta yaptıkları şeylerden değil, yapmadıkları şeylerden pişmanlık duyarlar.
Eğer geçmişi sürekli konuşmaya başlamışsan duraklama ve gerileme devrindesin demektir; eğer yarınlar üzerine konuşmalar yapıyorsan, doğru yoldasın. Yarınları düşünmeye ve planlar yapmaya devam etmelisin.
Bir savaşı, çok güçlü olan taraf değil, başaracağına inanan taraf kazanır. Hayatla inatlaşmadıysan, hayat çarkının tekerine çomak sokmak için bir çaban yoksa şans oyunlarına müracaat et daha iyi, belki sıra sana gelmiştir.
Gözünün gördüğü şeyden korkma… Korkaklar, kahramanlık destanlarında her zaman telef olup giderler, cesurlar ise adlarıyla sanlarıyla kalırlar.
Başarının hikayesi sevgi üzerinedir. Yaptığınız işi, hayatı, kendinizi, insanları sevmiyorsanız, boş verin gitsin. Her insan başarılı olacak diye bir kaide yoktur.
S.Burhanettin AKBAŞ

Yorumlar

Adsız dedi ki…
çok teşekkürler hocam güzel yazı...