LİSELERARASI TİYATRO FESTİVALİ HEYECANI BAŞLIYOR


Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin hem gençleri sanat platformunda buluşturmak hem de şehrin kültür-sanat hayatına canlılık kazandırmak amacıyla düzenlediği Ulusal Liselerarası Tiyatro Festivalinin bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi'nin başlatmış olduğu kültür-sanat atağının tüm hızıyla sürdüğünü belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, tiyatro festivaline gösterilen ilginin kendilerini memnun ettiğini belirterek, "Liseli gençlerimizin tiyatro sevgisini canlandırmak, onlara bu konuda imkanlar sunmak ve geleceğin sanatçılarının yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla 'Liselerarası Tiyatro Festivali' düzenleme kararı aldık ve üç yıldır bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz yıl Antalya, Muğla, Konya, Gaziantep, Malatya ve Samsun'dan okulların katılımıyla ulusal plartforma taşınan ve büyük ilgi gören festivalimize bu yıl da farklı şehirlerden okullar davet edeceğiz. Uygarlıkların beşiği olmuş, farklı kültür ve medeniyetlerden gelen zenginliklere sahip Kayseri'de, kültür ve sanat hayatının, geçmişten gelen birikime eşdeğerde olması için çaba sarfediyoruz. Bu amaçla konser ve şiir dinletisinden tiyatroya, el sanatlarından panel, konferans gibi toplantılara, kültür gezilerinden yarışmalara kadar çok değişik yelpazede etkinlikler düzenliyoruz. Liselerarası Tiyatro Festivali de bu kapsamda şehrimizde ilk kez belediyemiz tarafından gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören bir etkinlik oldu. Bu yıl da dördüncüsünü düzenleyerek yine gençlerimizin önünü açmak istedik. Umuyorum ki gençlerimiz bu konuda ne kadar yetenekli olduklarını ortaya koyarak hem öğretmenlerini ve ailelerini hem de bizleri sevindirecekler" dedi.

BAŞVURULAR 05 ARALIK'A KADAR

Büyükşehir Belediyesi 4.Liselerarası Tiyatro Festivaline katılmak isteyen okullar, 5 Aralık'a kadar Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Büyükşehir Belediye Konservatuarı'na başvuru yapabilecekler. Mayıs ayı içinde düzenlenecek olan festivale hazırlanacak okulların tiyatro kulüplerine, Büyükşehir Belediyesi tarafından oyun seçimi, teknik donanım (ışık, ses), tanıtım (afiş, broşür) gibi konularda destek verirken, Devlet Tiyatroları sanatçıları da gerek oyuncu gerekse de yönetmenlere sanatsal konularda eğitim verecek. Okullar ayrıca genel provalarını ve oyun gösterilerini Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda yapabilecekler.

45 BİN KİŞİ İZLEDİ

Öte yandan üç yıldır düzenlenen ve büyük ilgi gören 'Liselerarası Tiyatro Festivali'nde sahnelen oyunları 45 bin kişi izledi. İki yılda toplam 71 okulun katıldığı festivalde 1500'e yakın öğrenci de oyuncu ya da teknik ekip olarak görev yaptı.

Yorumlar