Örnek hayatlar: İşadamı Mustafa Eraslan


İşadamı Mustafa Eraslan, 1950 yılında Kayseri’nin Bünyan İlçesine bağlı Samağır köyünde dünyaya geldi. Çalışma hayatına 15 yaşında atılan Mustafa Eraslan, daha sonraki yıllarda inşaat sektörünün değişik basamaklarında bulundu ve değişik illerde bilgi ve deneyimlerini artırdı. 1970 yılından 1987 yılına kadar Mersin, Ankara, Alanya ve Kayseri’de inşaat faaliyetlerini sürdüren Mustafa Eraslan, 17 Kasım 1987 tarihinde Eras İnşaat, Turizm Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketini kurdu. 1988 yılından itibaren inşaat sektörünün yanı sıra petrol, sigortacılık, mühendislik ve müşavirlik, basın yayın sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerini Eras Holding bünyesinde topladı. Erciyes Tv, Erciyes Radyo ve Kayseri Akın Günlük Gazetesi, medya sektöründe sahip olduğu kuruluşlardır. Özellikle Turizm ve Otelcilik alanında faaliyetlerini yoğunlaştıran Mustafa Eraslan, 18 Eylül 1999’da açılan dört yıldızlı Granderas Hotel’den (Kayseri) sonra, Granderas Erciyes Hotel ve beş yıldızlı Granderas Aksaray Hotel’in yapımını tamamlayarak Türk Turizminin hizmetine katmıştır.
1999 yılında Düzce ve Adapazarı Depremlerinden sonra Kayseri’nin yüz akı olan Sakarya ilindeki 120 dairelik Kayseri Mahallesi Projesini 2001 yılında çok kısa bir sürede ve başarıyla tamamlayan Eras Holding, Düzce bölgesinde de 556 konutun yapımını beş ay gibi bir sürede yaparak takdirleri toplamıştır. Eras Holding, eğitim sektörüne 19 Mayıs 2002 tarihinde Eras Dershanelerini açarak girmiştir. Yine 2002 yılında Hazır Beton üretimine girerek yeni istihdam alanları açmadaki azim ve kararlılığını göstermiştir ve halen Eras Holding bünyesinde bin kişiye iş imkanı sağlanmaktadır.
Hayır işlerini de ihmal etmeyen Mustafa Eraslan, Kayseri’de Yıldırım Beyazıt Mahallesinde Mustafa Eraslan Lisesini tamamlayarak Milli Eğitim Bakanlığına 2005-2006 Öğretim yılında teslim etti. Ayrıca, Kayseri’de Belsin semtinde rahmetli babaları Abdurrahman Eraslan’ın adını taşıyan cami ile annesi adına da Kuran Kursu binası yaptırarak Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hizmetine verdi. Mustafa Eraslan’ın yine kendi adını taşıyan ve inşaatı devam eden Çocuk Hastanesi ise Erciyes Üniversitesi bünyesinde hizmet verecek.
Kayseri’de sporun hamilerinden olan Mustafa Eraslan, Erciyesspor ve Kayserispor’da değişik zamanlarda Başkanlık ve Asbaşkanlık görevlerinde bulunmuştur.
Mustafa Eraslan, 1991 yılında DYP’de aktif siyasete atıldı. 18 Nisan 1999 tarihinde yapılan seçimlerde Doğru Yol Partisi Kayseri Milletvekili adayı oldu. 2003 yılında Doğru Yol Partisi Kayseri İl Başkanlığı’na seçilen Mustafa Eraslan, 8 Mayıs 2007 tarihinde görevinden istifa ederek, 22 Temmuz 2007 Genel Seçimleri’nde Demokrat Parti listesinden birinci sıra Kayseri Milletvekili Adayı oldu. Eraslan, 6 Ocak 2007 tarihinde yapılan Demokrat Parti 4. Olağanüstü Kongresi’nde Genel İdare Kurulu’na girdi.
Mustafa Eraslan evlidir ve beş çocuk babasıdır.

Yorumlar