Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz Bey’e açık mektup

Kıymetli Başkanım,
Bu mektubu size 29 Nisan – 1 Mayıs 2011 tarihleri arasında Kahramanmaraş’ta gerçekleştirdiğiniz Uluslararası Dulkadir Beyliği Sempozyumu dolayısıyla yazıyorum.
Öncelikle göstermiş olduğunuz ev sahipliği için gerçekten müteşekkiriz. Böyle büyük bir organizasyonu başarıyla gerçekleştirmek büyük bir özveri gerektirmekteydi. Siz bunu başardınız ve Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde iki gün üç farklı salonda bildirilerin sunulması ile program tamamlanmış oldu. Gezi bölümünde ise Göksun, Afşin ve Elbistan’ı görmek bizi mutlu etti. Dulkadir Beyliğinin kurulduğu topraklarda gezinmek bizleri o günlere götürdü ve heyecanlandırdı.
Sayın Başkanım,

Türk Tarihine, Türk Kültürüne, Türk Medeniyetine bu sempozyumla birlikte daha da büyük bir hizmet verdiğinizi düşünüyoruz. Bizim tarihimiz, bizim kültürümüz bütün bunları fazlasıyla hak etmektedir.
Kahramanmaraş ilimizin bizim gözümüzdeki değeri bu organizasyondan sonra daha da artmıştır. Dulkadirli Devletine başşehirlik yapmış, büyük bir  kültür merkezi olarak Kahramanmaraş’ı gördük. Ayrıca sizin önderliğini yaptığınız yeni Kahramanmaraş’ı da görme fırsatı bulduk. Şehrinizi son derece bakımlı ve temiz bulduk. Kahramanmaraş gelişen, değişen ve reformlara açık bir şehir görüntüsü verdi. Tarihiyle ve kültürüyle barışık bir ilimiz.
Sayın Başbakanımızın, Dulkadirlinin başkenti  olan Kahramanmaraş’ın büyükşehir statüsüne geçeceğinin müjdesini vermesiyle Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı Beyle yaptığımız bir sohbet gündemime yeniden girmiş oldu. Cevdet Bey’e:
-Sayın Başkanım, benim bir teklifim var. İleride Kahramanmaraş büyükşehir olur ve iki merkez ilçeye ayrılırsa ilçelerden biri Dulkadirli, diğeri de Osmanlı olsun demiştim.
Bunun sebepleri belliydi aslında. Zaten Dulkadirli’nin başkenti olan ata topraklarımız Kahramanmaraş, aynı zamanda Osmanlı Sarayına beş gelin vermişti. Yani bir yanımız Osmanlı’yı, diğer yanımız Dulkadirli’yi temsil etmektedir. Kahramanmaraş’a da bu isimler yakışır diye düşündüm.
Başkanım, bu güzel sempozyumun bildirilerini kitaplaştıracağınızı biliyoruz. Sizden bir beklentimiz de bu sempozyumun geleneksel hale getirilmesidir. Çünkü, Dulkadirli Beyliği ile ilgili, Mısır’dan, Suriye’den, Irak’tan, İran’dan ve Azerbaycan’dan daha çok bilgi ve belgenin zamanla ulaşacağını düşünüyorum. Bu sempozyumun kazandırdığı ivme ile Türkiye’de de Dulkadir Beyliği ile ilgili  araştırmaların sayısında da artışlar olacaktır. Bu sempozyum geleneksel hale getirilip belli bir süre yürütülürse bu durum beklediğimiz ilerlemeyi sağlayabilir.
Sayın Başkanım,
Dulkadirli Beyliğinin soyundan gelen büyük Dulkadirli Ailesinin bugünkü torunlarını da Kahramanmaraş’ta bir araya getirdiniz ki bu her türlü takdire layıktır. Çünkü, ata babalarımızın toprakları olan Kahramanmaraş’ın Belediye Başkanı aynı zamanda bizim de belediye başkanımızdır. Sizin bu davette bulunmanız bize manidar gelmiştir ve büyük memnuniyetimize vesile olmuştur.
Bu vesile ile şahsınıza, Kahramanmaraş Halkına, Kahramanmaraş Belediyesine, Sütçü İmam Üniversitesi’ne gönülden sevgilerimizi ve saygılarımızı sunarız. Allah’tan sizlere sağlık ve afiyet vermesini temenni ederiz.

S.Burhanettin AKBAŞ
Araştırmacı – Yazar
Erciyes TV Program Yapımcısı
Kayseri Akın Günlük Gazetesi Köşe Yazarı

Yorumlar