‘CUMHURİYET’İN İLK YILLARINDA SİYAH BEYAZ KAYSERİ’ FOTOĞRAF SERGİSİ İPEKSARAY ALIŞVERİŞ MERKEZİ’NDE AÇILDI


KAYSERİ- ‘Cumhuriyetin İlk Yıllarında Siyah Beyaz Kayseri’ konulu fotoğraf sergisi İpeksaray Alışveriş Merkezi fast-food katında açıldı.
Cumhuriyetin Kuruluşu’nun 87. Yıldönümü dolayısı ile düzenlenen fotoğraf sergisinde Araştırmacı, Yazar Seyit Burhanettin Akbaş ile Tarih Araştırmacısı Faruk Yaman’ın katkıları ile oluşturulan 54 adet fotoğraf sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Tarih Danışmanı ve Araştırmacı Yazar Mehmet Çayırdağ’ın birlikte açtıkları fotoğraf sergisinde 1896 ile 1940 yıllarındaki Kayserinin eski görünümlerine yer verildi.
Tarih Araştırmacısı Faruk Yaman, açıklamasında bu serginin 8. kişisel sergisi olduğunu ve karma fotoğraflardan oluştuğunu kaydetti.

Yaman, önümüzdeki günlerde bugüne kadar hiç bir yerde sergilenmemiş 80 adet fotoğraftan oluşan yeni bir serginin hazırlığını yaptığını da hatırlattı.
Araştırmacı, Yazar Seyit Burhanettin Akbaş ise Kayseri’nin sosyal ve kültürel yaşantısına renk katmaya yönelik bu tür fotoğraf sergilerinin önümüzdeki günlerde tekrarlanacağını vurguladı. Akbaş,” Yakın bir zaman sonra Kayseri’nin eski zamanlarındaki giyim ve kuşamını fotoğraflarla belgeleyeceğiz. Kayseri’nin giyim, kuşam kültürü için büyük bir belgesel niteliğini taşıyacak bu sergi için ailelerden birçok fotoğraflar topladık. Giyim kuşam tasarımcıları fotoğrafları çok ilginç bulduklarını söylüyorlar. Bu tür sergilerle bir araya gelmek istiyoruz. Bu tür etkinliklerle Kayseri’nin sosyal ve kültürel hayatına renk kattığımızı düşünüyorum” diye konuştu.

1896 ile 1940 yıllarındaki Kayseri’nin eski görünümlerinin yansıtıldığı fotoğraf sergisi 3 gün süre ile açık kalacak.

-‘Cumhuriyetin İlk Yıllarında Siyah Beyaz Kayseri’ konulu fotoğraf sergisi İpeksaray Alışveriş Merkezi fast-food katında açıldı.
HABER/FOTOĞRAFLAR: MEHMET FATİH KAYMAZ

Yorumlar