GALA İLE BAŞLAYAN FESTİVAL OYUNLARLA SÜRÜYOR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen ve geçtiğimiz akşam gala gecesi ile başlayan 'Uluslararası 5. Liselerarası Tiyatro Festivali' tüm hızıyla sürüyor.
 Geniş Aile Dizisi'nin 'Cevahir'i ünlü tiyatro Sanatçısı Ufuk Özkan'ın da yeraldığı gala gecesinde festivale katılan okullardan gelen öğrencilerin yanısıra vatandaşların ilgisi de büyüktü.
 Programın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan festivalin her geçen yıl daha da büyüdüğünü, bunda oyunların kalitesi kadar oyunları 60 binin üzerinde kişinin izlemesi ve gençlerin festivale sahip çıkmasının büyük öneme sahip olduğunu söyledi.


 Durukan, "Bizler sadece aracılık yapıyoruz. Oyunların bu kadar kaliteli olmasında başta okul idarecileri ve öğretmenler olmak üzere siz gençlerin derslerden arta kalan zamanlarda fedakarlık yaparak çalışmanız var" dedi.
 Daire Başkanı Oktay Durukan'ın konuşmasının ardından söz alan Ufuk Özkan ise kendisini artık bir Kayserili gibi gördüğünü söyledi.
 Gün içinde Kayseri'yi gezme fırsatı bulduğunu ve çok beğendiğini ifade eden Özkan, "Tiyatro ile çocukluk günlerinde tanıştım. Tiyatro bir işten çok, yaşam biçimi, bu kararı verdiğim için çok mutluyum. İyi insan olmak için sanatın ya da sporun herhangi biri ile mutlaka ilgilenin. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin festivali 5. kez düzenliyor olması gerçekten çok büyük bir olay. Başkan Özhaseki'nin ve Sayın Oktay Durukan'ın bunda gayreti çok fazla. Çok okuyun ve iyi sanatçıları mutlaka takip edin" dedi.
         Kayseri Büyükşehir Belediye Konservatuarı Tiyatro Grubu tarafından 'Vay Başımıza' adlı oyunun sahnelenmesi ile sona eren gala gecesinden bir gün sonra da okullar sahne alarak performanslarını sergilemeye başladı.
        Festivalde dün, Azerbaycan-Bakü Türk Anadolu Lisesi 'Derviş Mesdeli Şah ve Mesyö Jordan' adlı oyunu sahneye koydu.
         Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda hergün 14.00 ve 20.00'de iki oyunun sahnelendiği festivalde bu akşam (12 Mayıs Çarşamba) 20.00'de Sema Yazar Anadolu Lisesi 'Turnalar' adlı oyunu sahneleyecek.
         Büyük ilgi gören festivalin hafta sonuna kadar olan programı ise şöyle
13 Mayıs Perşembe      Saat 14.00      Develi İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi 'Sürek Avı'
                                   Saat 20.00      Melikgazi Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi 'Otoyolda Piknik'
14  Mayıs Cuma           Saat 14.00      Adıyaman Belören Lisesi 'Pembe Kadın'
                                   Saat 20.00      Kayseri Lisesi 'Fehim Paşa Konağı'
15 Mayıs Cumartesi      Saat 14.00      Kayseri Fen Lisesi 'Fehim Paşa Konağı'
                                   Saat 20.00      Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi 'Tedirginler'
16 Mayıs Pazar            Saat 14.00      Kayseri Kız Teknik ve Meslek Lisesi 'Töre'
                                   Saat 20.00      Melikgazi Aydınlıkevler Lisesi 'Dokuz Canlı'

Yorumlar