Çıngı Dergisi

Geçen gün kıymetli dostlar Süleyman Karacabey, Recep Yağar ve Şeyhmus Çiçek ziyaretime geldiler. Kayseri Yazarlar Şairler ve Sanatçılar Derneği(KAYSADER) adına güzel bir dergi çıkarmışlar. Adı “Çıngı”… Dergiyi de beraberlerinde getirmişler. Öncelikle Çıngı dergisinin kültür ve sanat hayatımıza hayırlı olmasını diliyorum. İnanıyorum ki Çıngı ile birlikte Kayseri’nin ve ülkemizin edebiyat ve sanat hayatı daha da renklenecektir. 60 sayfalık hacimli bir dergi olmuş. Belli dostlarımız iki ayda bir okuyucu ile buluşmayı hedefledikleri için dolu dolu bir dergi çıkarmanın kaygısını taşımışlar.
Kıymetli dostların Çıngı Dergisi için anlattıklarını dinledim ve çok mutlu oldum. En önemlisi de hepsinin de gözlerindeki parıltıyı gördüm. Bu işi bilenler bilirler. Bir işi anlatırken gözlerinizde parıltı varsa yaptığınız işe paha biçilmez bence. Çünkü, ortaya gönlünüzü koymuşunuz demektir.  İnşallah Çıngı Dergisi, uzun yıllar takip edebileceğiz bir dergi olur ve unutulmaz hizmetlere KAYSADER ile birlikte imza atar.
Derginin sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Karacabey, Yazı İşleri Müdürü Dr.Rasim Deniz, Genel Koordinatörü Deniz Dengiz Şimşek, Reklam ve Halkla İlişkiler sorumlusu Hikmet Saadet Çakıcı, Sanat Danışmanı ise Üstat Hasan Gürpınar…
Yazı Danışma Kurulunda ise Doç.Dr.Tamilla Abbashanlı, Dr.Rasim Deniz, Hayrettin İvgin, Nurkal Kumsuz, Duran Tamer, Köksal Akçalı, Mahir Sürmelibey, Dr.Mesut Özbek, Mustafa Ferit Yıldız, Osman Türkslan ve Şeyhmus Çiçek bulunuyor.
Derginin tasarımını ise Hatice İbakorkmaz yapmış.
Ankara’da Form Ofset’te basılan derginin normal dergi ebatından biraz daha küçük olmasını sevgili dostlar, ileride ciltlenip kitaplığa konurken kitap ebatından yüksek olmaması için tasarladık dediler, bence gayet uygun bir mantık yürütülmüş.
Derginin ilk sayısında neler var:

Nurkal Kumsuz’un “Bir Yazarın Hayat Hikayesi “ adlı yazısı,
Doç.Dr.Tamilla Abbashanlı’nın  “Kalbinde sabahların hasretini taşıyan şair” isimli Bahtiyar Vahapzade’yi anlattığı yazısı,
Ozan Sezini / Ali Baş’ın “Sen Bilirsin” adı şiiri,
Şeyhmus Çiçek’in “Bir Başka Ağlamak” isimli şiiri,
Ali Rıza Atasoy’un “Cahit Sıtkı Tarancı ve Memleket İsterim Şiiri Üzerine Tahlil Denemesi” adlı yazısı,
Ozan Erbabi’nin “Şiir Nedir?” adlı şiiri,
Sevim Yakıcı (Çakıcı)’nın “Türkçenin Neresindeyiz” isimli yazısı,
Mahir Sürmelibey’in “Diyemedim” adlı şiiri,
Çelebi Öztürk’ün “Şiir ve Sanat Üzerine” isimli yazısı
Ozan Hazani / Mustafa Ferit Yıldız’ın “Esmer Güzeli” adlı şiiri,
Deniz Dengiz Şimşek’in “Ozan Duran Tamer ile Şiir ve Şair Üzerine” gerçekleştirdiği röportajı,
Doç.Dr.Tamilla Abbashanlı’nın “Hürriyet yoluna koydum başımı” isimli yazısı,
Semra Meral’in “İhsandaki De “İnsan”, Hüsrandaki  De” adlı yazısı,
Kadriye Gül’ün “Artık” isimli yazısı,
Hikmet Saadet Çakıcı’nın “Öz Belli Değil” isimli şiiri,
Ahmet Emin Güven’in  “Şair Hüzni” isimli yazısı,
Tayyibe Atay’ın “Kesitler  1” adlı yazısı yer almaktadır.
Çıngı’nın önyazısında Yayın Kurulu demiş ki: “… dünün birikimini aktarmada, bugünkü düzenlemede ve yarını şekillendirmede önemli hamleleri gerçekleştirmek düsturuyla yola çıktık.”
Böyle güzel amaçlarla yolu kesişen bir insan olarak Çıngı Dergisinin etrafında bir araya gelen dostlarımızı sonuna kadar destekleyeceğimizi burada açıkça ifade etmek istiyorum ve inşallah Rabbim her şeyi gönüllerine göre verir. Çünkü, sanat adamının gerçekten ülkemizde ciddi manada desteklenmeye ihtiyacı var. Bunu devlet yapamadığına göre, diğer kuruluşların destek vermeleri, kültür ve sanat dostlarının bu çatı altında buluşması gerekir bence.
Yolun açık olsun Çıngı… Yaktığın bu minik kıvılcım (çıngı), umarım gönülleri yakan büyük bir ateşe dönüşür. Bunu bütün kalbimle diliyorum. 

Yorumlar