YUNAN ORDUSUNDA NAMAZ KILANA ZULÜM YOK!



Dersimizin adı gazete manşetleri olsun. Bir gazete İskeçe’nin seçilmiş müftüsü Ahmet Mete ile röportaj yapmış. Oldukça uzun bir yazı olarak da adı malum bir gazetede yer almış bu röportaj. Ahmet Mete, bu başlığı görünce çok üzülmüş olmalı. Çünkü, Yunanistan’daki Türk azınlığın onca derdini anlattım, hiçbirini manşete taşımamışlar da Yunan ordusunda namazımıza, orucumuza pek karışan olmaz diye bir lakırdı ettik, adamlar o laftan yola çıkıp Türk Ordusuna gol atmak için böyle bir başlık seçiyorlar. Demek ki gazetenin niyeti Batı Trakya’daki Türk azınlık ve dertleri değil, sadece Türk Ordusudur.


Aynı röportajda Ahmet Mete, Türkleri Yunan ordusunda onbaşı bile yapmazlar, Türklere hakaret ederler diyor. Yunanistan’ın başta vakıf meselesi olmak üzere, müftü seçimi meselesi dahil birçok konuda Türklere her türlü haksızlığı yaptığını müftü açık açık söylemiş. Lakin ne hikmetse, gazete manşet olarak “Yunan Ordusunda namaz kılana zulüm yok” diye başlık atmak gereği duymuş. Halbuki yazının içeriğine bakılırsa Yunanistan’da ve Yunan Ordusunda Türk ve Müslüman olana zulüm olduğu gerçeği zaten ortaya çıkıyor.



-Peki öyleyse bu başlık neden böyle atılmış.


Birilerine mesaj veriliyor düz bir mantıkla… Bakın Yunan ordusunda bile böyle yapılıyor ama Türk Ordusunda namaz kılanlara zulüm yapılıyor dedirtmek istenmiş. Bizim insanımız da saf ya onlara göre, ne versen yutar kabilinden bir şey olmuş.


Üstat Yahya Kemal geldi aklıma…


ŞU KOPAN FIRTINA TÜRK ORDUSUDUR YA RABBİ!
SENİN UĞRUNDA ÖLEN ORDU BUDUR YA RABBİ
TA Ki YÜKSELSİN EZANLARLA MÜEYYED NAMIN!
GALİP ET ÇÜNKÜ BU SON ORDUSUDUR İSLAMIN....


Türk Ordusunu ne güzel anlatmış Yahya Kemal… Türk Ordusu, Türk Milletinin namusudur, şerefidir, gururudur. Türk Ordusu, Türk Milletinin kutsal bildiği ne kadar kavram varsa hepsinin koruyucusudur. Çünkü, Türk Ordusu, 4 bin yıllık tarihinde her zaman Türk Milletinin ta kendisidir. O yüzden bu millet ordusuyla bir anılır. Her Türk asker doğar ve asker ölür. O yüzden karın çok yağıp da avın kirize (küçük köpeğe) kaldığına bakıp da aldanmamak lazım gelir. Yunan Ordusunda namaz kılana zulüm yok diye başlık atmak Türk Ordusunda namaz kılana zulüm yapılıyor gibi bir sonucun çıkması için uğraş vermek çok küçük hesaplardır.


O Yunan ordusunu biz İzmir’de denize dökmüştük.


Demek ki Yunan Ordusunu, vatan topraklarından sökülüp attık ama Yunan hayranları aziz topraklarımızda ayak sürümeye devam etmişler. O yüzden nefsinize ağır gelen şeyleri başkasına layık görmemekte fayda vardır.




Beslediğiniz Kurt



Cherokee kabilesinin yaşlılarından biri torunlarına eğitim veriyordu. Onlara dedi ki: İçimde bir savaş var. Korkunç bir savaş. İki kurt arasında..
Bu kurtlardan birisi; Korkuyu, öfkeyi, kıskançlığı, üzüntüyü, pişmanlığı, aç gözlülüğü, kibri, kendine acımayı, suçluluğu, küskünlüğü, aşağılık duygusunu, yalanları, yapmacık gururu, üstünlük taslamayı ve egoyu temsil ediyor.
Diğeri ise; Zevki, huzuru, sevgiyi, umudu paylaşmayı, cömertliği, dinginliği, alçak gönüllülüğü, nezaketi, yardım severliliği, dostluğu, anlayışı, merhameti ve inancı temsil ediyor.
Aynı savaş sizin içinizde de sürüyor ve diğer tüm insanların içinde de. Çocuklar anlatılanları anlamak için bir dakika düşündüler ve içlerinden biri büyük babasına, "Hangi kurt kazanacak?" diye sordu.Yaşlı Cherokee kısaca cevapladı;


"Beslediğiniz kurt…”

Yorumlar