2009 YILINDA TİYATRO PERDESİ HİÇ KAPANMADI



Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 2009 yılında gerçekleştirilen tiyatro gösterilerini 38.500 kişi izledi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin sosyal kültürel ve sanatsal hayatını canlandırmak, renklendirmek ve farklı pencereler açmak amacıyla gerçekleştirdiği etkinliklerden birisi olan tiyatro faaliyetine, Kayserililerin ilgisi üst düzeydeydi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Konservatuarının sahneye koyduğu dram türündeki oyunlarla izleyenleri hüzünlendirirken komedi türündeki oyunlarla güldürdüğü eserler vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Ayrıca her pazar çocuklara yönelik gerçekleştirilen gösterilerde ise aileleri ile birlikte Şehir Tiyatrosunu tıklım tıklım dolduran çocuklar, büyük bir keyfle bu oyunları izlediler. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Konservatuarının sahnelediği oyunların yanı sıra Azerbaycan Devlet Tiyatrosu'nun Bahtiyar Vahapzade'nin unutulmaz eseri Özümüzü Kesen Kılınç'ın tiyatro oyunu olarak Kayseri'de sahnelemesi büyük bir ilgi ile takip edildi. Bahtiyar Vahapzade'nin Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye gönderdiği 'Teşekkür Mektubu' ise tiyatroya verilen önemin nişanesi gibiydi. Kültepe Kaniş-Karum bölgesinde, yaklaşık 2000 yıl öncesine ait bir hayatın tiyatro eseri olarak canlandırılması ise çevre illerden bu bölgeye ilginin artmasına vesile oldu.
LİSELERASI TİYATRO FESTİVALİ
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hem gençleri sanat plartformunda buluşturmak hem de geleceğin tiyatrocularının yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirilen festivalin 2009 yılında dördüncüsü gerçekleştirildi. Ulusal çapta düzenlenen ve Kayseri'deki okulların yanı sıra Eskişehir, Kocaeli, Aydın, Amasya, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'tan gelen okulların katılımıyla gerçekleştirilen 4.Liselerarası Tiyatro Festivalinde 550 oyuncu sahne alırken sergilenen oyunları binlerce kişi izledi. Liselerarası Tiyatro Festivali 2010 yılında uluslararası plartformda gerçekleştirilecek.
TİYATRONUN DUAYENLERİ KAYSERİ'DEYDİ
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından sahneye konan tiyatro oyunlarının yanı sıra tiyatro dünyasının önde gelen isimlerinden Metin Serezli, Emin Olcay ve Abdullah Şahin, Büyükşehir Belediyesinin misafiri olarak Kayseri'ye gelip tiyatro severlerle birlikte oldular.

Yorumlar