2012 Filmi ve Kıyamet Senaryoları

Maya Takvimi 21 Aralık 2012’de sona eriyormuş. Mayalar, zamanlarına göre yüksek bir medeniyet olduklarından gerçekten güzel hesaplamalar yapmışlar.
Amerikan Film Sanayi de boş 2012’yi senaryolaştırmış.
2012 filmine göre, 2012 kıyamet manasına gelmiyor. Adeta büyük bir Nuh Tufanı yaşanıyor. Çünkü, güneşteki patlamalar, dünyada büyük ısınmaya yol açıyor ve yer kabuğundaki erime kıtaları yerle bir ederken sular da 1500 metreye kadar yükseliyor.
Yüksek teknolojiye sahip Amerikalı dostlarımız meğerse bu durumu önceden fark edip Nuh Tufanına dayanacak üç tane gemiyi Çin’de yapmışlar bile. Acaba Çin’de daha ucuz oluyor diye mi orada yaptılar bu gemiyi çok iyi anlayamadık ama film, tam bir Amerikan saçmalığına çoktan dönüşmüş vaziyette… Artık Amerikan filmlerinin birbirinin tekrarı olan motiflerini izlemekten bıkmışız. Sırf görsel efektleri kullanmak için iyice zorlanan mantık sınırları bunaltıcı bir hal alıyor.
Filmin sonunda kıtamızda kutupların yeri değişiyor ve tufandan kurtulan üç gemi, Afrika’da suların çekildiği bir dağlık bölgeye doğru hareket ediyor ve film bitiyor.
Tabii Amerikan Filmleri için güzel bir pasta, gelsin paracıklar, dolsun kasalar… Konu ilginç… Çünkü, çağımızın insanları artık modern efsanelerle yaşıyorlar. Böyle şeyleri de çok seviyorlar. Bilimsel temelden yoksun ne varsa hepsinin baş tacı edildiği karanlık bir çağda yaşıyoruz sanki.
MAYA takvimine dayanılarak iki yıl sonra dünyanın sonu geleceğine dair `teoriyi` işleyen `2012` filmine karşı atağa geçen NASA, kendi internet sitesinde kıyametle ilgili senaryolara bilimsel yanıtlar verdi, 2012 korkusunun yersiz olduğunu açıkladı. İşte NASA`ya sorulan sorular ve yanıtları:
-2012`de Dünya`ya karşı bir tehdit var mı?
-Hayır, 2012`de Dünya`ya hiçbir şey olmayacak.
-2012 söylentilerinin kökeni ne?
-Tüm hikâye Sümerler tarafından keşfedildiği söylenen Nibiru`nun Dünya`ya yaklaştığı iddiaları üzerine başladı. Aslında bu felaketin Mayıs 2003`te olacağı söyleniyordu. Ancak o gün hiçbir şey olmayınca Aralık 2012`ye ertelendi. Ardından da bu iki senaryo Maya takvimiyle birleştirildi.
-Gezegenlerin belirli bir şekilde dizilmesi, Dünya`yı etkileyecek bir olaya neden olabilir mi? --Önümüzdeki birkaç 10 yıl içinde Dünya`yı etkileyecek bir dizilme söz konusu değil. Ayrıca Dünya da 2012`de galaktik düzlemden geçmeyecek.
-Gerçekten Dünya`ya yaklaşarak tehdit eden Nibiru, Planet X veya Eris denilen bir gezegen var mı?
-Eris hariç tüm adı geçen gezegenlerin hepsi internet uydurmasıdır. Eris ise Plüton`a benzeyen cüce bir gezegendir ve Güneş Sistemi`nin dışındadır. Dünya`ya en fazla yaklaşacağı mesafe 4 milyar mildir.
-2012`de Dünya`yı bir meteor vuracak mı?
-Dünya bugüne kadar birçok kuyrukluyıldız ve göktaşının çarpma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Ancak bunlar çok enderdir. En son çarpma 65 milyon yıl önceydi bu da dinozorların yok olmasına neden oldu.
-Kıyamet gününün geleceğine ilişkin iddiaları nasıl buluyorsunuz?
-2012`de felaketler olacağının kanıtları nerede?
İnsanlar bilimsel şeyler duymak ve okumak istemiyorlar, ne garip… Çoğu kimse gizemli bir dünyanın hayalini kuruyor.
S.Burhanettin AKBAŞ

Yorumlar