CIA Hareket Eden Her Şeyi Öldürür

CIA Hareket Eden Her Şeyi Öldürür
Bülent ESİNOGLU

CIA’nin şimdiki başkanı Panetta Amerikan Kongresine gizli suikastları ve operasyonları durdurduğu bilgisini verdi.
Son CIA kampanyaları 2001 yılında başlamıştı. Yani sekiz yıl içinde ne masum kişiler katledildi, kim bilir?
Amerika Clinton’dan bu yana El-Kaide’yi öldürmeye çalışır. Ama sanal, ama gerçek.
CIA ve Pentagon “suikast işverenliği” aslında 1950 yılından beri devam eder. Bunlar ölüm mangaları ve üçüncü grup olarak anılırlar.
CIA’nın en organize suikastlarından birisi, Lübnan’da Şii lider Muhammed Fadlallah’a karşı olanıdır. Başarısızlık ile sonuçlanmıştır. Ancak, 83 sivil ölmüştür.
1975 de Fidel Castro, Lumumba, Vietnamlı Ngo Dinh Diem ve Mısırlı Camal Abdel Nasser sayılabilir. Bunlara Saddam Hüseyin, Marksist lider Şilili Allende de ilave edilebilir.
Libya lideri Kaddafi’ye yapılmak istenen, ancak Kaddafi’nin küçük oğlunun ölümü ile sonuçlanan suikastı da sayabiliriz. Pakistan’da Zia-ul Hak vardır.
Ülkemize gelince, 12 Mart ve 12 Eylül, başlı başına bir suikasttır. Orgeneral Eşref Bitlis ve İstanbul’da HSBC Bankası ve Sinagogların bombalanması sayılabilir. Gladyo Türkiye’de hala en üst düzeyde faaliyet halindedir.
Amerika’da suikastlar 1975 yılında yasal hal aldı. Bir daha da hiç durmadı.
Şimdi ABD'de, Cheney’in bu suikastlardaki yeri konuşuluyor. Baştan söyleyeyim. Bir şey çıkmaz. Çünkü emperyalizmin yaşamı ve varlığı bu suikastlara bağlıdır.
Afganistan’da CIA’nin sadık dostu Özbek Raşit Dostum’un suikastlarını bilmem söylemeye gerek var mı? Dostum katilini, şimdilerde, İstanbul da misafir ediyoruz. Yakında, o da, bir Özbek Derneği kurarak, sivil ihanet örgütlerine katılır. Rabia anamız da gelirse, birlikte CIA için gerekeni yaparlar.
Siz hiç Fethullahçıların ve liberal faşistlerin, CIA’nin ölüm mangalarından söz ettiğini ve Türk halkını bilgilendirdiğini duydunuz mu?
CIA kendisine karşı hareket halinde olan her şeyi vurur. Gerçek demokrasi de zaten budur!?

Yorumlar