'OKUYARAK VE YAZARAK KENDİNİZİ GELİŞTİREBİLİRSİNİZ'




Kütüphaneler Haftası münasebetiyle düzenlediğimiz “III. Kılıçaslan Kültür Günleri”nin dünkü konuklarından biri eğitimci, şair yazar Seyit Burhanettin Akbaş idi. Hayatta bir şeyler yapmanın bazen fedakârlıklar gerektirdiğini ifade eden Akbaş: “Ortada bir gayret, çaba yoksa orada bir eserden, bir üründen bahsetmek mümkün değil. Ben edebiyat ve sanatla ortaöğrenim yıllarımdan beri iç içeyim. Bizim eve Tercüman gazetesi alınırdı. Babam, gazetenin köşe yazılarını bana okuturdu. Ben o yazıları okuya okuya farkında olmayarak ifadelerimi geliştirmişim.” dedi.
Lisedeki edebiyat öğretmeninin kendisindeki bu gelişimi fark ediş tarzını da anlatan Akbaş, öğretmeninin bir gün kendi kompozisyonları için “Bu yazıları sen nereden yazıyorsun?” diye sorduğunu, kendisinin de tamamen kendisinin yazdığını ifade etmesi üzerine “Benim bile anlamını bilmediğim kelimeleri sen nasıl kullanabiliyorsun?” diye çıkıştığını anlatarak okumanın, sürekli ve düzenli okumanın önemini öğrencilere hatırlattı.
Kayseri kültürüne dair önemli çalışmalar ortaya koyduklarının altını çizen Akbaş: “Kayseri kültürü ile ilgili en zengin bilgi ve arşive sahip olduğumu söyleyebilirim. Yaptığımız belgeseller, yazdığımız kitaplar, halk kültürüne dair derlediğimiz kültürel ürünler ortadadır. Bunlar geleceğe bırakılmış armağanlardır.” dedi. Öte yandan lise yıllarında da dergi çıkardığını, hatta özel haber yazarak gazetelere gönderdiklerini yayımlanan haberlerinin ücretiyle de bazen maça gittiklerini bazen arkadaşlarına yemek ısmarladığını ifade ederek “İnsan çalıştığının karşılığı aldığı zaman da büyük bir haz duyuyor. Bu ona mutluluk katıyor. Hele bir de paylaşmayı biliyorsa bu onun mutluluğunu katlayarak artırıyor.” dedi.
Programın sonunda okulumuz adını teşekkür plaketini Edebiyat öğretmenlerimizden Hamdi Gülen takdim etti.

Kaynak: www.kilicaslan.k12.tr

Yorumlar