Yörük Türkmen Vakfı Kayseri Şubesi, Erciyes Üniversitesinde okuyan Türk Dünyasından 600 civarındaki öğrenciye iftar yemeği verdi.







Yörük Türkmen Vakfı Kayseri Şubesi, Erciyes Üniversitesinde okuyan Türk Dünyasına mensup 600 civarında öğrenciye iftar yemeği verdi. Sabancı Kültür Merkezi Personel Yemekhanesinde verilen İftar Yemeğine, Yörük Türkmen Vakfı Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Erciyes Üniversitesi Yöneticileri ile Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın ve 600 civarında Türk Dünyasından öğrenci katıldı. Yemekte bir konuşma yapan Yörük Türkmen Vakfı Kayseri Şubaesi Başkanı Ali Aydın şunları söyledi:
“Yörük Türkmen Vakfı Kayseri şubesi Türk kültürüne hizmet etmek amacı ile kurulmuş bir vakıftır. Yörük ve Türkmenler olarak, ortak bir tanım etrafında birleşmek ve Türkiye Cumhuriyetimizin birlik ve beraberliğine verdiğimiz önem açısından kendimizi şu şekilde tarif ediyoruz. Her kim ki; Atalarımız Orta Asya’dan Anadolu’ya geldi diyorsa, bu gelişler uçak ve helikopter ile değil konargöçer halinde gelmişlerdir. İşte Oğuzların, Türklerin bu konargöçer kültürlerin ve yaşam biçimlerinin adı “Yörük”tür. Anadolu’ya gelen bu insanlar köylere, kasabalara ve şehirlere yerleşirken kendilerini; Türk benim, Türkmen’im, ben Türküm diyerek tanıtmışlardır. İşte bu sebeple diyoruz ki Yörüklük ve Türkmenlik bir alt kimlik, bir alt kültür değil, Oğuzun, Türk’ün kendisidir özüdür. Biz Türkler Orta Asya’dan Anadolu’ya, Anadolu’dan Balkanlara gelerek, Üç kıta’da İmparatorluklar kurmuş, Beş kıtada var olan 400 milyon üzerinde büyük bir milletiz. Bu büyüklükteki bir milletin elbet de Dünya ailesinin ve insanlık tarihinin içerisinde önemli bir yeri vardır. İşte bu varlığın kültürünün ortaya çıkarılması ve öğrenilmesi için Devletimizin ve Milletimizin elbirliği ile ortak çalışma yapması şarttır. Biz vakıf olarak bu amaçla mütevazı çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Erciyes Üniversitemizde okumakta olan yaklaşık 21 ülkeden seçilerek gelen 600 civarındaki öğrenci kardeşlerimizden şu an aramızda olanlarla bu mübarek ramazan ayının iftar akşamında beraber olmak, kaynaşmak, bütünleşmek için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Askerlerimizin kışlada askerlik yapıp şehirlerine döndükleri gibi bu Türkçe öğrenim gören kardeşlerimizin de 5-6 yıl bu kampuste okuyup bizlerle kaynaşmadan ülkelerine dönmelerine gönlümüz razı olmazdı. Bizler Yörtürk Vakfı olarak diyoruz ki; TÜRKÇE KONUŞAN HER İNSAN VAKFIMIZIN DOĞAL ÜYESİDİR. Bu kardeşlerimiz de artık bizim üyelerimizdir. Türklerin en güzel varlığı, kültürü TÜRKÇE ’dir. Dünyanın neresinde Türkçe konuşuluyorsa biz orada varız demektir. Yörtürk Vakfımız ile Türk Dünyası Akraba Topluluğu Kulübü (TÜDAK) öğrencileriyle birlikte iki yıldır sürdürdüğümüz kaynaşma ve bütünleşme aylık söyleşi toplantılarımıza devam edeceğiz. İsteyenler bu toplantılarımıza katılabilirler.
Bir ulusun temeli kültürdür diyen, Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ümüz diyor ki;
Arkadaşlar!
Gidip Toros dağlarına bakınız. Eğer orada bir tek YÖRÜK çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez.”

Yorumlar