S.Burhanettin AKBAŞ'ın kaleminden 'Evliya Çelebi'nin İzinde Kayseri' Kitabı Yayınlandı

Avrasya Yazarlar Birliği tarafından 2011 yılında Kayseri’nin Evliya Çelebisi seçilen araştırmacı yazar Seyit Burhanettin Akbaş'ın, “Evliya Çelebi’nin İzinde Kayseri” kitabı yayınlandı.
UNESCO, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Avrasya Yazarlar Birliği'nin proje ortaklığı ile hayata geçirilen"Evliya Çelebi’nin İzinde Kayseri” eseri, yazar Seyit Burhanettin Akbaş’ın 15'inci kitabı. Akbaş, kitabın en az on yıllık bir sürecin ürünü olduğunu belirterek, kitaplaşma sürecinin ise sekiz aylık bir zaman dilimi olduğunu söyledi.
ÖNSÖZ KÜLTÜR BAKANI'NDAN
Akbaş, "Evliya Çelebi’nin İzinde, 50 kitap seri olarak Bengü yayınlarından çıkmaktadır. Benim kitabım bu elli kitaptan biri olmuştur. Kitabımın önsözü Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay yazmıştır. Bundan da gurur duymaktayım" dedi.
Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Yakup Deliömeroğlu'nun kitapların bir an evvel yayınlanması için büyük bir özveri gösterdiğini de ifade eden yazar Akbaş, "Evliya Çelebi’nin 17'nci yüzyılda gezdiği coğrafyayı bugün elli yazar ayrı ayrı ele almıştır ki, Evliya Çelebi’nin zamanında Seyahatname’yi yazarak kültürümüze ve medeniyetimize ne büyük bir hizmette bulunduğunu buradan da çıkarmak mümkündür.” diye konuştu.
(DHA - Oktay ENSARİ)

Yorumlar