Çıngı Dergisi 1. Yaşını doldurdu

Kayseri Yazarlar, Şairler ve Sanatçılar Derneği  KAYSADER’in iki aylık periyotta yayın hayatına başlattığı Çıngı Dergisi, altıncı sayıyı devirip yedinci sayıya ulaştı. Bunun bir manası da ilk altı sayı bir yılı temsil ettiğine göre, birinci yılın dolduğu manasına da geliyor.
KAYSADER, bu durumu bir toplantı ile kamuoyuna duyurmak istedi ve 14 Mayıs Cumartesi günü Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda “Dergicilik ve Halk Edebiyatı” konulu bir toplantı düzenledi. Toplantıya konuşmacı olarak Prof.Dr.İsmail Görkem ve Doç.Dr.Tamila Abbashanlı katıldılar. 
Konuşmalardan sonra plaket töreni yapıldı. KAYSADER, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın Bey’e ve Op.Dr.Seyfi Şahin Bey’e Kayseri’nin kültür hayatına yaptıkları katkılardan dolayı plaket takdim ettiler.

Çıngı Dergisi Kurucuları da bu plaketlerden nasibini aldı. Çıngı Dergisinin Sahibi KAYSADER adına Süleyman Karacabey, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Dr.Rasim Deniz, Genel Yayın Yönetmeni Köksal Akçalı, Genel Koordanatör Deniz ŞİMŞEK, Tasarım Hatice İbakorkmaz, Reklam ve Halkla İlişkiler Hikmet Saadet Çakıcı, Sanat Danışmanı Hasan Gürpınar…  Çıngı Dergisinin Yazı Danışma Kurulu ise şu isimlerden oluşuyor: Doç.Dr.Tamila Abbashanlı, Dr.Rasim Deniz, Hayrettin İvgin, Nurkal Kumsuz, Süleyman Karacabey, Duran Tamer, Dr.Mesut Özbek, Kadriye Gül, Mustafa Ferit Yıldız, Osman Türkaslan, Şeyhmus Çiçek.

14 Mayısta Erciyes TV’de Kitabistan programında Çıngı Dergisi Yazı İşleri Müdürü Dr.Rasim Deniz ile hem Çıngı Dergisinin 1. Yılını doldurmasını mevzu ettik, hem de o akşam gerçekleşecek programı tanıttık. Biz de program sonrası Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonuna dahil olarak en azından Doç.Dr.Tamila Abbashanlı’yı dinleme fırsatını yakaladık.

RASİM DENİZ 1000 YAZMA ESERİN MİLLİ KÜTÜPHANEYE DEVRİ İÇİN GÖRÜŞÜYOR
Dr.Rasim Deniz’in bir özelliği var ki çok önemlidir. Deniz’in kütüphanesinde binin üzerinde yazma eser bulunmaktadır. Bu yazma eserleri Rasim Deniz, Milli Kütüphaneye devretmek için görüşmeler yapıyor. Kendisinin Kitabistan programında verdiği bilgiye göre, görüşmeler şu anda anlaşma zemininden oldukça uzakta seyrediyor ve Deniz’in istediği rakamlara Milli Kütüphane yetkilileri yaklaşamıyorlar. Rasim Deniz o yüzden çok umutlu konuşmadı.
SEYRANİ’NİN BABASI CAFER EFENDİNİN KİTABI VE MUHİDDİN-İ ARABİNİN “KİTABÜ’L-VÜCUD” İSİMLİ ESERİ YAKINDA BASILACAK
Dr. Rasim Deniz’in sohbetimiz esnasında verdiği bilgilere göre, Deniz kütüphanesindeki yazma eserler arasında Seyrani’nin babası Cafer Efendi’nin bir şiir mecmuasının bulunduğunu gördü ve onu yayına hazırladı. Seyrani ile ilgili bilgilerimize bu eser yeni bilgiler ekleyecek gibi gözüküyor.
Ayrıca kütüphanesinde Muhiddin-i Arabi’nin “Kitabü’l-Vücud” isimli eserin bulunduğunu ifade eden Rasim Deniz, bu eserin de yeni baskını gerçekleştirerek kazandıracaklarının müjdesini verdi.
DR. SEYFİ ŞAHİN’İ KUTLAMAK İSTİYORUM
Dr.Seyfi Şahin, Kayseri namına mükemmel bir işi üstlenmiştir. Erciyes Dergisi ve Çıngı Dergisinin Seyfi Bey’in sahibi olduğu matbaada ücretsiz olarak basıldığını öğrendim. Böyle olunca her iki dergi de mali kaygıları büyük ölçüde yaşamayacaklar demektir. Bu son yıllarda duyduğum en güzel haberdir. Çünkü, Kayseri’nin iki güzide dergisine yapılan bu katkının değeri benim gözümde paha biçilmezdir. Yüce Rabbim, Seyfi Beye ve sevdiklerine sağlıklı, mutlu, huzurlu günler versin. Türk Kültürüne yapılan bu katkıyı ayakta alkışlıyoruz.
Çıngı dergisinin de nice yıllara ulaşmasını temenni ediyorum. Yolları açık olsun. 

Yorumlar

Adsız dedi ki…
cok sey ogrendim