Mehmet Doğar'ın Hicran Yarası 2 adlı romanı çıktı


Hicran Yarası II (Roman)

Mehmet Doğar'ın "Hicran Yarası I" ile başlayan roman serisi bu eserle yeni bir mehale kazanırken aslında hayat yolculuğunun acı tatlı anılarının da paylaşımı devam ediyor. Yalnızlık ve talihsizlikler içinde geçen bir hayatın içine serpiştirilmiş sosyal konular da ardı ardına geliyor: Köyden kente göç, kent hayatına uyum, kent hayatındaki önyargılar, siyasallaşan bir gençlik sosyal konular karşımıza çıkıyor. Yazar, kendi hayatını bizimle paylaşırken bir taraftan da bir devre ışıl tutuyor.

Nehir romanlar diyebileceğimiz bu tip seri romanların takibinde çekilen sıkıntıların, acıların zamanla nasıl başarı öykülerine dönüştüğünü de göreceksiniz. Çünkü, eskilerin deyimi ile hayata tutunmak gerekir. Hayat varsa ümit de vardır.

Her hayat öyküsünde olduğu gibi burada da insanlara seslenen değişik yönler vardır ve okuyucu her eserden ne alacağına kendisi karar vermektedir. Bu eseri okuyun, çünkü artık bu hayat öyküsü yazarlarından çıkmıştır ve size aittir.

Bu eserin insan hayatındaki dönüşümü göstermesi bakımından sinema ve dizi yapımcılarının da dikkatini çekeceğini umuyorum. Bu haliyle iyi bir sernaryo ile karşı karşıyayız diyebilirim.

S. Burahanettin AKBAŞ
Yazar / TV Programcısı

Yıldızlar Yayıncılık / ANKARA

Yorumlar