Evlilikte keramet var


Kayseri Akın Günlük Gazetesi bu yılı nikah ve düğün yılı ilan etmişe benziyor. Evlilikler, düğünler, haftamız boş geçmiyor şükürler olsun.
Bu sayfaları sizlere hazırlayan iki kişiden biri olan Sevim Kardeşim de (Sevim Coşkun), Mustafa Şahin kardeşimle dünya evine girdi. Allah, mesut bahtiyar etsin onları ve diğer evlenen genç kardeşlerimi.
Büyükler “evlilikte keramet var”, “nikahta keramet var” derlerdi. Mutlaka keramet var ki bu kadar insan toplanıyoruz düğüne ve onların mutluluklarına ortak olup bir ömür boyu mutlu olmalarını diliyoruz.
Lakin bizim Nasrettin Hoca, her zamanki gibi hayatın gerçeklerini yüzümüze şap diye vuruveriyor. Aynı “parayı veren düdüğü çalar” da olduğu gibi…
Hocaya sormuşlar, evlilik nedir diye.
Nasrettin Hoca da:
“Gündüzleri çifte hırlama, geceleri çifte horlama” demiş.
Halk Türkçesi işte… Şunu biraz kibar söylese olmaz mı? Olmaz. Hoca, bazı gerçekleri böyle şappadak söyleyecek ki, hem güldürsün hem düşündürsün…
Benim gençlere tavsiyem, evlilik sabır işidir. Bu işi sabırla, anlayışla, hoşgörüyle bir ömür boyu götürmeleridir. Mutluluğun formüllerini aramalarıdır. Herkesin reçetesi kendine… Siz kendi formülünüzü kendiniz bulacaksınız.

Yorumlar