“Ses Bayrağımız” şiir yarışmasında Ahmet Eren Anadolu Lisesi ve Erkilet Süleyman Tarman İ.Ö.O birinci oldular







Orta Anadolu Kalkınma Birliği Başkanlığının Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği halinde düzenlediği “Ses Bayrağımız” konulu şiir ezberleme yarışmasının Kayseri il finali 16 ilçe birincisinin katılımı ile Arif Molu Anadolu Teknik Lisesi’nde 21 Nisan Salı günü yapıldı. Yarışmada Kocasinan ilçe birincisi olan Ahmet Eren Anadolu Lisesinden Tuğba Gül Aslan birinci olurken, Talas Fatma – Kemal Timuçin Anadolu Lisesinden Aybüke Kılıç ikinci, Bünyan Anadolu Teknik Lisesi ve EML’den Bahar Ertural ve Bilal Durmuş üçüncülüğü kazandı. Yarışmanın bundan sonraki sıralaması da şöyle: Özel Kılıçaslan Lisesinden Fatih Bozkurt dördüncü, Hacılar Ali İhsan Kalmaz ÇPL’den Abdullah Baktır beşinci, Pınarbaşı ÇPL’den Zehra Akdoğan altıncı, İncesu Anadolu Teknik Lisesi ve EML’den Doğan Çakıcı yedinci, Felahiye Lisesinden Sinem Laçin sekizinci, Tomarza Anadolu Lisesinden Hilal Kazankaya sekizinciliği paylaşırken, Yahyalı Necati Kurmel Lisesinden Gülsüm Curlu dokuzuncu, Özvatan Lisesinden Ayla Gündüz de onuncu oldu.



Yarışmanın ilköğretim okulları arasında gerçekleştirilen kısmında ise birinciliği Kocasinan İlçesi birincisi Erkilet Süleyman Tarman İ.Ö.O’dan Betül Özkan kazandı. İkinciliği Melikgazi Demir Karamancı İ.Ö.O’dan Ayşe Aydoğ kazanırken üçüncülüğü Tomarza İncili İ.Ö.O’dan Gökçe Menekşe kazandı. Sıralama şöyledir: Dördüncü, Sarız İ.Ö.O’dan Yaren Sevde Kaya; beşinci Talas Rauf Denktaş İ.Ö.O’dan Büşra Nur Atik, altıncı Yeşilhisar Kuşçu İ.Ö.O’dan Gülce Aktaş, yedinci Hacılar Boydak İ.Ö.O’dan Hanife Karamavuş, sekizinci Develi Dudu Şahin Tokluoğlu İ.Ö.O’dan Muhittin Danacıoğlu, dokuzuncu Pınarbaşı Atatürk İ.Ö.O’dan Songül Özdemir, onuncu İncesu Vali Sebahattin Çakmakoğlu İ.Ö.O’dan Nuh Burak Ağca, onbirinci Yahyalı Kirazlı İ.Ö.O’dan Emine Dikme, onikinci Bünyan Fatih İ.Ö.O’dan Rabia Duman ve on üçüncü ise Özvatan Hayriye İ.Ö.O’dan Asiye Yürüm oldu.



Çok çekişmeli geçen yarışmada jürinin verdiği puanların birbirine çok yakın olduğu ve okulların ciddi bir hazırlık yaptıkları gözlendi.İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Şahin’in verdiği bilgiye göre yarışmanın ödül töreni ileri bir tarihte yapılacak ve bu konu ile ilgili duyuru da Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığı ile öğrencilere ve okullara duyurulacak.

Yorumlar