İlklerin Televizyonu Erciyes TV’den bir büyük belgesel daha… "AH O ESKİ GÜNLER"


İlklerin televizyonu Erciyes TV, Kayseri’de bir belgesele daha imza attı. Pazar günleri akşam ana haber kuşağından hemen sonra yayına giren “Ah O Eski Günler” isimli belgeselde Kayseri’nin en az 200 yıllık tarihi geçmişine ışık tutacak anılara yer veriliyor.
Kayseri’nin eski kültürünün, gelenek ve göreneklerinin tanıklara başvurularak ele alındığı programda geçmiş zamana bilgileriyle görgüleriyle tanıklık eden 18 kişinin görüşlerine başvuruluyor.
Araştırmacı-Yazar S.Burhanettin Akbaş ve Mehmet Conağası’nın birlikte hazırladıkları program, bu yıl 20 bölüm olarak yayınlanacak. Projeye göre, zamanın tanıkları çoğaltılarak Kayseri’nin hafızası yaşlılarımızın bilgi ve görüşlerine başvurulacak. Konuyla ilgili olarak Kayseri’de “Kızılırmak Belgeseli”, “Erciyes’ten Rodoplara”, “Şehitlerimiz”, “Yöre Yöre Kayseri” gibi birçok belgesele imza atan S.Burhanettin Akbaş şunları söylüyor:
“Ah O Eski Günler, belgesel tadında bir anı programıdır. Kayserimizin dününe ışık tutmak istedik. Onların aile sohbetlerinde anlattıkları ve geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer dedirten anıları toplayıp şimdiki kuşaklara anlatmak ve bizden sonrakilere de bırakmak istiyoruz. Bu programda anlatılanlar, zamanı gelince belge niteliği taşıyacağı için bu program bir belgesel oldu. Arkadaşım Mehmet Conağası ile birlikte Kayserimize bir hizmet de daha bulunmak istedik. Zamana tanıklık etmeyi ve bizden sonraki nesillere iz bırakmayı istiyoruz. Bu yüzden bundan sonra da daha çok insanımıza ulaşacağız ve onların anlattıklarını, anılarını, vermek istedikleri mesajları bizden sonraki kuşaklara ulaştıracağız. Eğer izleyicilerimiz, şehrimizin dününe ışık tutacak yaşlıları tanıyorlarsa ya da kendi büyükleri de böyle şeyler anlatıyorsa, bize başvursunlar. Biz, “Ah O Eski Günler”in yeni bölümlerini de çekeceğiz.”


Yorumlar