RAMAZAN GECELERİ BELSİN'DE BAŞLADI
















Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Geleneksel Ramazan Geceleri Belsin'de başladı. Yaklaşık bir ay sürecek olan etkinlik kapsamında, özel bir tasarımla sahneye dönüştürülen Ramazan Tırı semt semt gezerek Kayserililerle buluşacak. Belsinli vatandaşların yoğun ilgisi altında gerçekleşen ilk programın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, Ramazan Tırı'nın 25 ayrı bölgede gösteri yapacağını belirterek, "Yaklaşık 5 yıldır Ramazan ayının Kayseri'de daha farklı ve renkli geçmesi için etkinlikler düzenliyoruz. Geçtiğimiz yıllarda çarşı içinde ve Fuar'daki Dünya Ticaret Merkezi'nde düzenlenen etkinlikler son iki yıldır da Ramazan Tırı vasıtasıyla gezici olarak yapılıyor. Şehir merkezinden uzakta olan vatandaşlarımızla buluşmayı amaçlayan bu düşünce çerçevesinde bu yıl 25 ayrı bölgede etkinlik düzenleyeceğiz. Karagöz-Hacivat, Orta Oyunu-Meddah, Ateş Adam, Tasavvuf Müziği Konseri ve Semazen gösterisiyle sizlere renkli bir Ramazan gecesi yaşatmaya çalışacağız" dedi. Büyükşehir Belediye Konservatuarı öğretim görevlileri ve öğrencileri tarafından gerçekleştirilen programda, Hacivat-Karagöz ve orta oyunu ilgiyle izlendi. Ateş Adam'ın nefesleri kesen gösterisinin ardından Tasavvuf Müziği Konseri ve semazen gösteri ile program son buldu. Etkinlikte ayrıca vatandaşlara gül suyu ikram edildi.
TİYATRO DA BOŞ KALMAYACAK
Büyükşehir Belediyesi Ramazan Geceleri'nde bu yıl farklı olarak zaman zaman da şehir merkezinde konser ve şiir dinletileri gibi önemli etkinliklere imza atılacak. Bunların ilkinde Bosna Hersek Sufi Müzik Topluluğu 'Zeyd Soto ve Seyfullah' isimli sufi müzik topluluğu 6 Eylül Cumartesi günü sahne alacak. Şehir Tiyatrosu'nda ücretsiz olarak izlenebilecek konser, saat 21.30'da başlayacak.
"BOSNA'NIN SAMİ YUSUF'U"

6 kişilik vokal topluluğundan oluşan 'Zeyd Soto ve Seyfullah' grubu, tarzı ve performansıyla "Bosna'nın Sami Yusuf'u" olarak adlandırılıyor. 2004 yılından bu yana İngiltere, Avusturya, Hollanda, Almanya, Suudi Arabistan ve tüm Bosna'da konserler veren topluluk, geçtiğimiz yıl Ramazan ayında da Türkiye'ye gelerek İstanbul, Ankara ve Manisa'da sanatseverlerle buluşmuştu. Aynı yıl TRT 1, atv, Kanal A, Dost Tv ve Ses Tv gibi birçok ulusal kanalın iftar ve sahur programlarına konuk olan Zeyd Soto ve Seyfullah, ayrıca Abdi İpekçi Spor Salonu'nda da yaklaşık 20 bin kişiye muhteşem bir konser vermişti. Repertuarında, ana dilleri olan Boşnakça'nın yanısıra Arapça, İngilizce, Farsça ve Türkçe ilahiler bulunan bu muhteşem topluluğun Kayseri'deki programının kaçırılmayacak bir konser olduğu belirtiliyor.

Yorumlar